Hae keskon vuosiraportista 2017

Keskon vastuullisuusohjelma sisältää sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita

Vastuullisuusohjelman teemat:

  • Hyvä hallinto ja talous
  • Asiakkaat
  • Yhteiskunta
  • Työyhteisö
  • Vastuullinen hankinta ja kestävät valikoimat
  • Ympäristö

 

2017 kohokohdat ja kehitysalueet

Kohokohdat

icon

Science Based Targets -päästötavoitteet

Asetimme ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä tieteelliset ilmastotavoitteet (Science Based Targets) kiinteistöjemme, kuljetustemme ja toimitusketjumme päästöjen vähentämiseksi. Kunnianhimoisiin tavoitteisiin päästäksemme lisäämme uusiutuvan energian käyttöä ja parannamme energiatehokkuuttamme.

Lue lisää
icon

Uusiutuva sähkö 100 %

Vuoden 2017 alusta kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on ollut uusiutuvalla energialla tuotettua. Vuonna 2017 alkuperätakuilla hankittu uusiutuva sähkö oli tuotettu suomalaisella bioenergialla.

Lue lisää
icon

K-Kalapolut

Käynnistimme elokuussa 2017 ympäristöjärjestö WWF:n kanssa monivuotisen K-Kalapolut-yhteistyön uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi. Osana yhteistyötä kartoitamme eri puolilta Suomea löytyviä kutuesteitä ja avaamme niitä talkoohengessä yhdessä maanomistajien, paikallisten K-kauppiaiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Lue lisää

Kehitysalueet

icon

Hankintaketju

Hankimme ja myymme vastuullisesti ja tuemme asiakasta kestävissä valinnoissa. Tavoitteemme on tuntea kaikkien tuotteidemme toimitusketju ja varmentaa sen vastuullisuus. Haasteen tähän tuo se, että valikoimiimme kuuluu kymmeniätuhansia tuotteita, joita ostamme ympäri maailmaa ja joista esimerkiksi elintarvikkeilla on usein lukuisia ainesosia. Hankintaketjun ihmisoikeuskysymykset ja työolot ovat erityisen huomion kohteena. Tavarantoimittajien seuranta on keskitetty erityisesti maihin, joissa riskit näiden oikeuksien loukkaamiselle ovat suurimmat.

Lue lisää
icon

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö

K-ryhmä eli Kesko ja K-kauppiaat työllistävät yhteensä noin 42 000 henkilöä. Työtehtävät vaihtelevat kaupan tehtävistä kauppiasyrittäjyyteen sekä eri alojen asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö on toiminnan perusta. Lisääntyvä kilpailu työntekijöistä edellyttää aktiivisia kehittämistoimenpiteitä työnantajamielikuvassa, suorituksen ja osaamisen johtamisessa sekä työhyvinvoinnin ja -kyvykkyyden ylläpitämisessä.

Lue lisää